Magda Gessler doskonale wie, jak prowadzi się biznes. Oprócz tego, że jest gospodynią "Kuchennych rewolucji", które doczekały się 30 sezonów, prowadzi restaurację i cukiernię. Już wiemy, że "U Fukiera" ponownie zagości catering - tym razem na Wielkanoc. Gwiazda ogłosiła, jaką kwotę trzeba przygotować, by móc kupić dania. Można się zdziwić!
Wielokrotnie restauratorka podkreślała, że wysokie ceny jej produktów wynikają z faktu, że stoi za nimi jakość. Czy i tak będzie w przypadku wielkanocnych przysmaków? Tego dowiedzą się koneserzy smaku, którzy skorzystają z cateringu Magdy Gessler. Ile będą musieli za niego zapłacić? Ceny mogą przyprawić wiele osób o zawrót głowy. Na wstępie zaskakująca jest cena połówki faszerowanego jajka - 7,60 zł, jeśli ktoś wybierze w wersję z szynką, to wyda 8,20 zł. Co jeśli zachce się wam pasty jajecznej? Za 200 gramów zapłacicie u restauratorki 35 zł. 300 g sałatki jarzynowej kosztuje 43 zł, a 400 g pasztetu z dziczyzny i grzybów to wydatek rzędu 98 zł.
Wielu z pewnością nie wyobraża sobie świąt bez mięsa. Oczywiście w menu cateringu Magdy Gessler ich nie brakuje. Pół kilo wiejskiej jałowcowej kupicie za 37,50 zł, a biała parzona kosztuje 39,50 zł. Można również dostać schab ze śliwką - tutaj trzeba uiścić opłatę 78 zł. Za chrzan zapłacimy 22 zł, a sos tatarski kosztuje 39 zł.
To nie koniec rewelacji. W menu znalazła się także kaczka pieczona z antonówkami, która kosztuje aż 193 zł. Za niecały litr kremu chrzanowego z pulpecikami z cielęciny zapłacimy aż 79 zł. To jednak nie koniec, bo 900 ml rosołu dostaniemy u restauratorki za 65 zł, a tę samą pojemność białego barszczu za 69 zł. Domownicy z pewnością będą chcieli coś przekąsić po tej uczcie. Magda Gessler przygotowała również desery. Ceny są jednak dość... powalające. Cena różanego mazurka to 67 zł, a ten w wersji kajmakowej lub z białą czekoladą i kardamonem jest aż o cztery złote tańszy - kosztuje 63 zł. Mamy również do wyboru nieco ponad kilogram babki z bakaliami w cenie 88 zł, a także jabłecznik z cynamonem, za który trzeba zapłacić 77 zł. W kwestii deserów króluje jednak cena bezy z kremem - to aż 133 zł.